Lapset ja nuoret

Haluamme panostaa tulevaisuuteen ja luoda lapsillemme turvallisen kylän missä käydä koulua ja päiväkotia, liikkua ja harrastaa. 

Eloisa Ilola haluaa tukea lasten ja nuorten hyvinvointia. Ilola on osa Satumaista Porvoota ja haluamme kehittää  Lasten Ilolaa entistä kutsuvammaksi kyläksi. 

Kartoitamme Ilolan tämänhetkiset mahdollisuudet tarjota lapsille tekemistä niin sisätiloissa että ulkona. Haluamme tukea lasten mahdollisuutta liikuntaan ja harrastukseen kylässä keksimällä keinot tarjota tämänkaltaisia palveluita. 

Teemme yhteistyötä Ilolan Koti- ja Kouluyhdistyksen kanssa. Yhdessä haluamme panostaa yllä mainittuihin asioihin ja näin myös säilyttää Ilolan kilpailukykyä lapsiperheiden asuntomarkkinoilla.

Ilolan Koti- ja Kouluyhdistys

Ilolan Koti- ja Kouluyhdistys on vapaaehtoisvoimin pyörivä vanhempainyhdistys, joka tukee Ilolan koulun toimintaa ja järjestää tapahtumia lasten ja vanhempien iloksi

Yhdistyksen tehtävä on toimia linkkinä koulun, vanhempien ja lapsien välillä ja tukea koulun toimintaa Ilolassa. Yhdistys toimii myös Ilolan koulun iltapäiväkerhon toiminnan pyörittäjän ja vastuullisena työnantajana kerho-ohjaajalle. 

Yhdistys järjestää varainkeruuta Ilolan oppilaiden hyväksi. Jokavuotisiin tapahtumiin kuuluun mm erilaiset myyntikampanjat, diskojen ja vanhempien ja lasten yhteisten tapahtumien järjestäminen ja osallistumiset koulun omiin tempauksiin. 

Omalla toiminnallaan yhdistys pyrkii varmistamaan pienemmälle kyläkoululle tasavertaiset mahdollisuudet oppimiseen, liikkumiseen ja yhdessäoloon.

Mitä tehtiin 2020?

Vuosi 2020 oli pandemian takia haastavaa kaikille. Lukuvuoden aikana Ilolan Koti- ja Kouluyhdistys jatkoi kuitenkin työtä Ilolan koulun ja koulun lapsien hyvinvoinnin puolesta. Koska fyysisiä tapahtumia oli vaikeaa järjestää, tuimme koulun toimintaa lahjoittamalla erilaisia liikuntavälineitä, kirjoja ja muita tarvikkeita sekä ilostutimme koululaisten kevättä ostamalla jokaiselle koululaiselle askarteluvälineitä kotiin. 

Mitä tehdään 2021-22?

Koti- ja kouluyhdistys jatkaa työtä Ilolan sekä ympäröivien kylien lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme tapahtumia koululaisille ja vanhemmille, tuemme uuden koulun ja toiminnan suunnittelussa ja keväällä 2022 tuemme taas koululaisten kevätretkiä.